De beste tips bij het scheiden van afval

Op een groene manier ondernemen is iets wat binnen een modern bedrijf erg van belang is en zeker niet meer kan worden ontweken. Daarom wordt er vaak kritisch gekeken naar hoe het afval bijvoorbeeld gescheiden wordt. Een werkomgeving met zo min mogelijk verspilling is niet voor elke organisatie haalbaar, maar er kan moeite gedaan worden om hier zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen. In dit artikel lees je de beste tips bij het scheiden van afval. Afvalinzameling door Renewi kan bijvoorbeeld een oplossing zijn.

Voorkom dat rotzooi onnodig in de restafvalbak terechtkomt

Veel mensen twijfelen bij sommig afval over in welke bak ze het moeten doen. Dat is heel begrijpelijk want je kan ook niet alles weten als er niet veel mee bezig bent. Hierdoor heb je alleen wel te maken met dat er onnodig rommel bij het restafval terechtkomt. Daardoor gaan veel recyclebare grondstoffen verloren. Om hier iets aan te doen, kun je als bedrijf gekleurde containers neerzetten of borden of stickers met richtlijnen plaatsen. Daarmee maak je het medewerkers gemakkelijker.

Voedselresten horen niet bij het restafval

Bij sommige organisaties hebben ze geen gft-afvalbak. Hierdoor zie je dat er meteen veel voedselresten bij het restafval komen. Het restafval wordt verbrand en dat is zonde. Het is vooral zonde omdat de compost en biogassen die uit gft-afval voortkomen veel duurzamer zijn. Het is dus zeker het proberen waard om voedselresten apart weg te gooien. 

Koffiebekers zijn een echte boosdoener

Elk jaar worden er ongeveer drie miljard koffie bekers weggegooid. Veel kartonnen bekers worden bij het oud papier gegooid, maar dit is eigenlijk niet de bedoeling. In de binnenkant van de bekers zit namelijk een dun laagje plastic. Je zou dus voor een aparte koffiebeker afvalbak kunnen kiezen of je zou voor afwasbare kopjes en mokken kunnen gaan!