De beste investeringen in je eigen woning

Je hebt een aardig bedrag opgespaard en bent je nu aan het oriënteren op verschillende soorten investeringen. Kies je ervoor om je badkamer te vernieuwen of je keuken, wil je een home gym of kies je ervoor om enkele tuinmeubelen te kopen in Waalwijk. Wij hebben enkele slimme investeringen voor je op een rijtje gezet.

Isoleren van je huis

Sinds de gasprijzen harder stijgen dan ooit is het een slimme overweging om je huis te voorzien van de juiste isolatie. Zo kun je kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie en het isoleren van de gevel. Dit zijn allemaal goede opties om ervoor te zorgen dat de warmte binnen blijft. Je kunt je woning nog zo goedkoop of duurzaam mogelijk verwarmen, als de warmte meteen kan ontsnappen, ben je voor niets bezig.

Gasvrij maken van de woning

Alle nieuwbouw in Nederland wordt nu al gasvrij gebouwd, het is ook mogelijk om je eigen huis gasvrij te maken. Kies ervoor kiezen om elektrisch te koken, zonnepanelen te plaatsen en je cv-ketel aan te sluiten op een pelletkachel. Op deze manier kun je het huis verwarmen op hout en kunnen de zonnepanelen aangesloten worden op dit systeem. Je kunt dus geheel gasvrij wonen.

De badkamer

De badkamer is een ruimte waar een investering wonderen kan doen. Naast het feit dat een mooie badkamer ervoor zorgt dat een huis sneller verkoopt, is een duurzame badkamer goed voor de portemonnee. Je kunt speciale douchekoppen installeren, zodat het waterverbruik geminimaliseerd wordt. Dit in combinatie met een pelletkachel of zonnepanelen kan ook leiden tot een gasvrij leven.

De tuin van het huis

In de tuin zijn er veel kosten te besparen, zo kun je zelf groentes en fruit telen of zelfs kippen houden. Zo heb je dagelijkse verse groentes, eieren en dagelijks vermaak met de kids. Ook kun je een houten veranda bouwen, hier kun je je eigen geteelde groenten serveren met een lekker stuk vlees of vis van de barbeque, wie zegt daar nee tegen?