Creatief omgaan met opbergruimte? 3 handige tips!

Een klein appartement kan ontzettend knus zijn, maar er is niet veel ruimte om spullen op te bergen. Daarom kan het al snel rommelig ogen, wat natuurlijk niet gezellig is. Er zijn een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je toch voldoende opbergruimte hebt voor al je spullen. In deze blog geven we je drie handige tips!

Kasten op maat laten maken door meubelmaker Breda

Voor sommige ruimtes is het nou eenmaal wat lastiger om goede kasten te vinden dan voor andere ruimtes. Heb je bijvoorbeeld een schuin dak in je kamer of een scheve hoek? Dan is de kans groot dat je hier nooit een kast voor vindt die perfect past. In dat geval kan het inschakelen van een meubelmaker uitkomst bieden. Een meubelmaker kan een kast namelijk perfect op maat maken. Zo weet je zeker dat je alle ruimte optimaal benut! Als je op zoek bent naar een meubelmaker in Breda kun je bijvoorbeeld terecht bij Anselm Oome.

Werk in de hoogte

Misschien ben je al snel geneigd om wat schattige kastjes neer te zetten in je kleine appartement. Maar het is veel slimmer om in de hoogte te werken. Kies voor kasten die zo dicht mogelijk bij het plafond komen om de ruimte optimaal te benutten. Ook de ruimte boven je deuren kun je gebruiken om spullen op te bergen als je hier een wandplank bevestigt. Doordat je in de hoogte werkt, kun je genieten van een lege vloer. En dat geeft meteen een ruimtelijker gevoel!

Lades onder bed of bank

De ruimte onder je bed of bank is niet een plaats waar je snel komt. Vaak wordt het onder je bed of bank er stoffig en bekijk je deze plaats alleen wanneer je deze denkt schoon te moeten maken. Om dit te voorkomen kun je er ook voor kiezen om de ruimte onder je bank of bed op te vullen met lades, zodat wat opbergruimte kan worden gecreëerd. Wil je meer tips hoe je jouw interieur slim kan inrichten? Verdiep je dan eens in een interieurblog.