Bezit je al deze eigenschappen? Dan is het beroep timmerman iets voor jou!

Wil jij graag timmerman worden? Of twijfel je er nog over of je de opleiding timmerman wil gaan volgen? Natuurlijk is de keuze voor een opleiding een belangrijke keuze. Een opleiding moet namelijk perfect bij je passen! In deze blog zetten we een aantal belangrijke eigenschappen van een goede timmerman voor je op een rijtje. Bezit jij al deze eigenschappen? Dan kan het beroep timmerman zeker iets voor jou zijn.

Vaardigheden van het vak

Natuurlijk moet je voldoende kennis over het vak hebben en vaardigheden van het vak bezitten om een goede timmerman te worden. Je moet weten hoe je tekeningen leest, timmerwerkzaamheden uitvoert en constructies controleert. Je moet immers deuren kunnen afhangen, plinten kunnen plaatsen, kozijnen kunnen stellen, maar ook complex dakwerk kunnen maken. Al deze vaardigheden leer je tijdens de opleiding timmerman.

Nauwkeurig en secuur te werk gaan

Naast de vaardigheden van het vak, zijn er ook andere beroepsvaardigheden die goed van pas komen als timmerman. Zo is het belangrijk dat je heel nauwkeurig en secuur te werk kunt gaan. De klant zal er namelijk niet blij van worden als je de deur scheef hebt afgehangen of het kozijn niet helemaal recht hebt gesteld. Daarnaast is het voor de strenge veiligheidseisen ook erg belangrijk dat je nauwkeurig en secuur te werk gaat. Je moet er zeker van zijn dat alle veiligheidsnormen worden nagestreefd, voor jezelf en voor de klant. Je moet er toch niet aan denken dat je bouwwerk instort, omdat jij niet secuur te werk bent gegaan.

Samenwerken

In de bouw zul je veel moeten samenwerken met je collega’s. Soms moet je juist zelfstandig aan de slag, maar je zult ook veel moeten samenwerken in een team. Als je collegiaal en communicatief vaardig bent, zul je dit dus zeker kunnen gebruiken in de bouw. Communicatieve vaardigheden zijn niet alleen belangrijk naar je collega’s toe, maar ook naar de klant. Zo kunnen misverstanden namelijk worden voorkomen.

Kritisch en probleemoplossend

Als timmerman is het belangrijk om kritisch te kunnen kijken naar je werk. Je bent pas tevreden als je het bouwwerk tot in de puntjes perfect kunt afleveren. Zo ben niet alleen jij tevreden over je werk, maar is de klant dat ook!

Bouwkundig inzicht

Bouwkundig inzicht maakt het een stuk makkelijker om bouwtekeningen te lezen. Je werk begint meestal met het lezen van een bouwtekening, welke moet worden vertaald naar de bouwplaats. Technisch, ruimtelijk en bouwkundig inzicht kunnen je hier zeker bij helpen!