Beste baardstijlen

Elke man die het talent bezit om een baard te groeien zal dat doen. Het kan alleen twee kanten opgaan. Een mooie goed verzorgde baard in een mooie stijl zal heel stoer en mannelijk staan, maar een baard die niet goed bijgehouden wordt zal onverzorgd staan en dit is niet aantrekkelijk. Zorg dus dat je als man een mooie stijl kiest voor je baard en dat je die dan ook regelmatig bijhoudt zodat alles er goed uit ziet. In deze blog staan een aantal leuke stijlen waaruit jij kan kiezen.

De lange baard

Bij deze klassieke baardvorm draait alles om gecontroleerde lengte. Een lange baard helpt het gezicht er langer uit te laten zien. Laat je snor groeien en weersta de neiging het te vroeg te trimmen, omdat het veel gemakkelijker is om het te vormen als je eenmaal lengte en volume hebt. Als je genoeg lengte hebt, knip je de zijkanten bij zodat ze in lijn zijn met de zijkanten van je gezicht en houd je het langste deel direct in lijn met je kin. Hierdoor creëer je een imposante baard waarop veel mannen jaloers zullen zijn. 

Ei-vormige baard

Een zachte, ronde baard kan vierkante gezichten er langer en slanker laten uitzien. Groei eerst voldoende lengte over de hele baard zodat je geleidelijk langs de zijkanten kunt slijpen terwijl je de lengte op je kin houdt. Vervolgens, in plaats van onder scherpe hoeken te trimmen, voorzichtig rond de hoeken zodat het eruit ziet als een ovaal. Door de zachtere vorm worden hardere gelaatstrekken zachter en ziet een brede kaak er slanker uit.

Van Dyke

De Van Dyke is een geavanceerde baard, en een die aandacht vraagt van anderen en van jezelf. Het vergt veel onderhoud om je wangen en kaken onberispelijk geschoren te houden en om de snor en sik te laten glanzen. Laat de snor lang genoeg groeien zodat je de zijkanten lichtjes kunt krullen en houd de sik met een schaar bijgesneden. Het is aan te raden om gebruik te maken van baardbalsem om er een punt van te maken. 

Voor meer leuke blogs en inspiratie kan je op Mannentotaal.be kijken. Heb je toch meer behoefte aan tips over interieur en wonen? Kijk dan zeker even op Woonvariant.be.