4 redenen waarom eten bestellen steeds populairder wordt 

 

Het bezorgen van eten is nog nooit zo populair geweest. Naast het bezoeken van de meest populaire bezorgplatforms in Nederland, bezoeken ook steeds meer mensen de online supermarkt. Mede door de coronatijd heeft maaltijdbezorging in rap tempo aan populariteit gewonnen. Dit is één van de bevindingen uit een grootschalig onderzoek, uitgevoerd door Trendbox. 

 

Inmiddels is eten bezorgen zo populair dat niemand er meer van opkijkt wanneer er een bezorger op de fiets, scooter of auto langs komt rijden. Dit terwijl dit een decennia geleden nog helemaal niet zo zichtbaar was in onze samenleving. Maar vanwaar die populariteit? Wij zetten de 4 belangrijkste redenen voor de populariteit van eten bestellen op een rijtje. 

  • Geschikt voor een brede doelgroep 

 

Het is vooral opvallend dat eten bestellen in iedere leeftijdscategorie populair is. Zowel jongeren als senioren bestellen regelmatig. Wel zien we een duidelijk verschil in hetgeen wat zij bestellen. Zo bestellen jongeren eerder pizza, terwijl senioren liever voor Chinees of Indisch eten gaan. Het grote aanbod heeft hier een groot aandeel in. Want doordat de vraag naar maaltijdbezorging steeds meer toeneemt, zien we ook dat het aantal bezorgrestaurants in rap tempo toeneemt. Zelfs zeer populaire bistro’s besluiten tegenwoordig zelfs thuis te bezorgen. Hierdoor beschikt men over een enorm breed aanbod van gerechten. Van restaurantwaardige gerechten tot een snelle hap. De vraag ‘wat gaan we eten vandaag?’ was nog nooit op zoveel verschillende manieren te beantwoorden. 

  • Druk, drukker, drukst 

 

Eten bestellen amsterdam is niet alleen heerlijk, maar biedt ook nog eens tal van voordelen. Zo bespaar je enorm veel tijd en moeite wanneer je simpelweg eten thuis laat bezorgen. Je hoeft niet meer zelf de deur uit om iets af te halen of om nog even boodschappen te doen en in de keuken te staan. Je bestelt gewoon vanuit je luie stoel, terwijl je onderweg bent of als je eindelijk neerploft na een lange werkdag. Situaties waarin eerder besteld wordt, zijn met name die waarin er geen tijd is om te koken, we onverwachts laat thuis komen of als het zeer slecht weer is. Food delivery amsterdam noord zorgt ervoor dat je niet door weer en wind naar de supermarkt moet, maar dat de lekkerste gerechten gewoon aan de deur worden bezorgd. Makkelijker kan bijna niet. 

 

  • Hoofdrol voor het internet 

 

Daarnaast speelt de integratie van internet in ons dagelijkse leven een belangrijke rol. Het is steeds meer gewoon om online zaken te regelen of te shoppen. We boeken vakanties online, bestellen online boodschappen en shoppen in webshops voor kleding, meubels en andere producten. Hierdoor is het geen wonder dat we ook voor het bestellen van gerechten bij onze favoriete eettenten aankloppen bij het digitale netwerk. Hierbij zien we voornamelijk dat eten bestellen via het internet in grote steden een fenomeen is. Dit terwijl dit in kleine dorpjes nog niet geheel ingeburgerd is en bestelling merendeels telefonisch worden doorgegeven. Dit betekent echter niet dat hier minder eten besteld wordt, want dit blijft in heel Nederland populair. 

  • Op ieder moment van de dag mogelijk 


Vooral in grote steden zien we dat de meeste bezorgrestaurants bijna 24/7 gerechten bezorgen. Hierdoor kun je zelfs na een avondje stappen nog van de lekkerste gerechten genieten. Dit terwijl je dan meestal niet meer bij een ‘gewoon’ restaurant aan kunt kloppen. Eten bestellen enschede-zuid is op ieder moment van de dag mogelijk.