Aandachtspunten bij het kopen van een huis

Als je al voor langere tijd op zoek bent geweest naar de juiste woning en deze dan uiteindelijk gevonden lijkt te hebben wil je vaak zo snel mogelijk toehappen en dat huis in Tilburg kopen. Twijfel dan niet en maak zo snel mogelijk een afspraak met de woningmakelaar.

Wensenlijstje maken

Vaak heb je een wensenlijstje waar de woning in jouw ogen aan moet voldoen. Het is belangrijk om dit lijstje scherp voor je te houden en je niet te laten verleiden door het idee dat je zo snel mogelijk een huis moet kopen. Het gevoel bij een huis moet dan ook goed zijn, maar ook overeenstemmen met het wensenlijstje. Bij het opstellen van dat lijstje is het wel belangrijk dat het realistisch is. Bij een bepaalde vraagprijs kun je natuurlijk niet veel onmogelijke extra’s verwachten.

De bezichtiging

Op het moment dat je de eerste bezichtiging hebt is het gevoel bij binnenkomst direct zeer belangrijk. Wat voor indruk maakt de woning dan op je? Is dit positief of is dit negatief? De verkopende partij zal hoogstwaarschijnlijk op dit gevoel willen inspelen. Laat je daar niet door verleiden en probeer rationeel het huis rond te kijken. Zorg er tijdens de bezichtiging voor dat je ook echt alles van het huis gezien hebt. Dus ook de zolder of kelder. Wanneer je zelf de eerste bezichtiging hebt gehad kan het geen kwaad om de tweede keer iemand mee te nemen. Die persoon kijkt er toch met minder ‘emotie’ naar dan jij en zal daardoor misschien een aantal zaken beter opvallen.

Omgeving van de woning

Bij het kopen van een huis kan het ook geen kwaad om even wat navraag te doen in de omgeving. Is deze luidruchtig en zijn alle voorzieningen gemakkelijk bereikbaar? Hoe is het met parkeren in deze straat? Moet je een parkeervergunning aanvragen of kun je deze gewoon gratis parkeren? Daarnaast kan ook het huis van buitenaf nog eens worden bekeken. Hoe ziet het er dan uit? Dit zijn allemaal punten die overweging genomen kunnen worden.